Selecteer een pagina

winter sport wintercheck autogarage cargym nieuwegein
 • Facebook

Gaat u ook naar de wintersport met uw auto?

Om niet voor onverwachte verassingen te komen staan 10 tips om goed voorbereid met de auto op wintersport te gaan. (Je kunt bij Cargym ook altijd een afspraak maken voor een wintercheck, de auto wordt dan op 23 punten gecontroleerd, en zo kunt u goed voorbereid op weg.)

 • Tip 1: Winterbanden, wissel ruim op tijd je banden voor winterbanden, in de meeste vakantielanden is het verplicht om met winterbanden te rijden. Let op de profieldiepte, is die minder dan 4 millimeter dan gelden de banden juridisch niet meer als winterband.
 • Tip 2: Autohoes en anti-ijsdeken, als je de auto op je bestemming niet meer nodig hebt is een sneeuwhoes ideaal. Maak je dagelijks ritten met de ski’s in een dakkoffer op het dak, kies dan voor een anti-ijsdeken op de voorruit.
 • Tip 3: Koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en accu, voor je naar de wintersport is het goed om je koelvloeistof niveau te controleren. Laat ook je accu controleren, natuurlijk moet ook je ruitenwisservloeistof aangepast zijn aan de temperaturen die je op je bestemming verwacht.
 • Tip 4: Handrem, zet je auto niet op de handrem, in een vochtig en koude omgeving bestaat de kans dat de handrem vast vriest. Zet je auto in de versnelling.
 • Tip 5: Zachte bezem, om de sneeuw van je auto te verwijderen gebruik een zachte bezem. Begin op het dak want anders moet je de lagere delen twee keer doen. Let erop dat de bezem echt zachte haren heeft want anders maak je krassen op je lak.
 • Tip 6: Rubbers insmeren, bij strenge vorst kunnen de portieren vastvriezen. Om het vastvriezen te voorkomen, smeer dan de rubbers van je portier en aan de kant van de auto in met vaseline of siliconenspray. Spray niet op het rubber, maar op een doekje om de siliconen gedoseerd en netjes aan te kunnen brengen.
 • Tip 7: Dakkoffer scheelt tijdens de reis enorm in de ruimte in de auto, je kunt een dakkoffer eventueel huren. Let op: is het nat dan gaan de kanten van de ski’s in een skizak verroesten, zeker als je onderweg nog overnacht in een hotel langs de snelweg. Smeer de kanten van je ski’s dan in met vaseline en doe dit ook op de terugweg naar huis.
 • Tip 8: Sneeuwkettingen, sneeuwkettingen zijn onmisbaar ook als je winterbanden hebt. Belangrijk is dat je de juiste maat hebt bij je banden en dat je thuis oefent om ze om te leggen. 
 • Tip 9: Informeer voor dat je weggaat, kijk naar de weersomstandigheden en weersverwachtingen. Bergpassen kunnen bijvoorbeeld afgesloten zijn.
 • Tip 10: Deken, zaklamp en halfvolle tankonderweg kan er altijd iets gebeuren zoals bijvoorbeeld hevige sneeuwval en dan kan je stil komen te staan voor een tijd. Wees daarop voorbereid, zorg voor eten en warme dranken in een thermofles, warme dekens. Een goede zaklamp zorg dat je telefoon opgeladen is. En hou je tank minstens half vol zodat je de auto warm kan houden.

Je kunt bij Cargym ook altijd een afspraak maken voor een wintercheck, de auto wordt dan op 23 punten gecontroleerd, en zo kunt u goed voorbereid op weg. En gaan genieten van een heerlijke wintersport vakantie.

Tot ziens, bij Cargym

 

 

Share This

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!