Selecteer een pagina

airco onderhoud service autobedrijf the car gym nieuwegein
  • Facebook


Nu ook Airco service bij Car Gym.

Bij aCar Gym bieden wij nu ook onderhoud aan, voor het airconditioning systeem van uw auto.

airco onderhoud service autobedrijf the car gym nieuwegein
  • Facebook

Hoe werkt het airco systeem van uw auto nu eigenlijk en waarom is onderhoud zo belangrijk?

De airconditioning van een auto is vergelijkbaar met de werking van een koelkast. Het is een gesloten systeem waarin zich koudemiddel en compressorolie bevinden. Het koudemiddel en de compressorolie worden door een compressor door het systeem rondgepompt. Het koudemiddel zorgt ervoor dat er warmte aan de omgeving kan worden onttrokken, terwijl de compressorolie zorgt dat het systeem en de compressor voldoende gesmeerd wordt.

Het verschil met een koelkast is de aandrijving van de compressor. In een koelkast bevindt de compressor zich in een volledig gesloten systeem. De compressor van een auto-airco wordt echter aangedreven door de motor van de auto. Daarvoor is een externe aandrijving benodigd, zoals een roterende as met een tandwiel, die zich buiten het gesloten systeem bevindt. Dat betekent dat het systeem niet 100% gesloten kan zijn. 

 

Op jaarbasis verliest een auto-airco daarom zo’n 10 tot 15 procent van zijn vulling. Als een airco langere tijd niet wordt gebruikt, worden de afdichtingsringen bij de aandrijvingsas niet gesmeerd en zal de lekkage verergeren. 

Het gevolg van te weinig koudemiddel of te weinig compressorolie is dat de airconditioning minder efficiënt zal werken en dat de airco een brommend geluid kan gaan maken. In het ergste geval zal de aircocompressor warmlopen en kapotgaan waardoor een dure reparatie of vervanging nodig is. Daarom is het van belang om ook het airco systeem met regelmaat service onderhoud te geven.

Bij Car Gym kunnen wij uw airco systeem nu voorzien van service onderhoud voor de introductieprijs van € 89,95 inclusief BTW. (reguliere prijs = € 132,50 incl.BTW)

Neem nu contact op voor het maken van een afspraak. +31(0)30-265 84 16

airco onderhoud service autobedrijf the car gym nieuwegein
  • Facebook

Reiniging Airco

Ook voor een reiniging van uw airco bent u bij ons op de juiste plek. Heeft u last van muffe luchtjes uit uw airco?

  • Airco reinigen zodat ziektekiemen en nare luchtjes verdwijnen
  • Vertraagt de aangroei van nieuwe bacteriën

“Waarom verspreid mijn airco een muffe lucht?” 
Meestal gaat de airco pas uit als de motor wordt afgezet. Zo kan de verdamper van de airco niet opdrogen waardoor bacterieën zich welkom voelen om in je airco gaan nestelen. Zet je de airco later weer aan, dan komen ongezonde stoffen je interieur binnen. Zet daarom de airco uit vóór je de motor afzet. Liefst 5 minuten voor je je bestemming bereikt.

Onderhoud van je airco is belangrijk.
Bij een slecht onderhouden en/of ingestelde airco of de filters verstopt zitten kunnen bacteriën en schimmels vrij spel krijgen en kunnen de volgende klachten ontstaan.

*onfrisse muffe geur in de auto door de airco
*verkouden worden
*keelpijn krijgen
*je grieperig voelen
*geïrriteerde luchtwegen krijgen
*tranende ogen krijgen

Bij Car Gym kun je naast service onderhoud van de airco, ook de airco laten reinigen. Voor de mogelijkheden neem contact met ons op  +31(0)30-265 84 16

airco service autobedrijf the cargym nieuwegein
  • Facebook

 

Share This

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!