Selecteer een pagina

autogarage cargym nieuwegein winter
  • Facebook

Het vriest weer en dat betekent bevroren auto ruiten. Volgens de ANWB is voor één op de drie Nederlanders het krabben van de ruiten ergernis nummer 1 in de winter. Het is wel belangrijk dat je autoruiten ( niet alleen de voorruit maar ook de zijruiten) ijsvrij zijn. De politie kan je een flinke boete geven als je niet je autoruiten ijsvrij maakt. Vergeet hierbij ook je zijspiegels niet. 
Voor de ruiten kunnen ze een boete uitschrijven van € 230  en voor de zijspiegels € 140.

Voorkom een hoge boete door je autoruiten ijsvrij te maken. Je autoruiten ijsvrij maken kan met een krabber of met een ontdooispray. Als je een krabber gebruikt zet deze dan schuin op het glasoppervlak. Zet je ruitenwissers ‘s avonds op een steuntje (kurk) dan kunnen ze niet vastvriezen. Als je een anti-ijsdeken gebruikt dan hoef je niet te krabben. (handig als je haast hebt in de ochtend).
Gooi geen heet water over de voorruit, door de plotselinge temperatuur wisseling kan het autoraam breken of barsten.

Zorg dat je de normale ruitenwisservloeistof tijdig vervangt door antivries ruitenvloeistof. Normale ruitenvloeistof is namelijk niet bestand tegen de vrieskou. 

Doe nooit je ruitenwissers aan wanneer de auto bevroren is en je deze wilt ontdooien. De kans is namelijk groot dat de ruitenwissermotor kapot gaat. Wees overigens ook voorzichtig met het lostrekken van de ruitenwisser van de bevroren ruit. Wanneer de ruitenwissers vastgevroren zitten kun je de rubbers beschadigen. ( ‘s avonds de ruitenwissers op een steuntje zetten (bv. kurk, voorkomt deze problemen)

Condens aan de binnenzijde van de autoruiten kan ijsvorming veroorzaken aan de binnenzijde van de ruit. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld een luchtontvochtiger maken van een zakje met kattenbakgrit erin. Hiermee voorkom je beslagen ruiten.

Voorkom vastgevroren deurrubbers.Door het winterweer kunnen de deurrubbers vastvriezen. Dit kun je simpelweg voorkomen door de deurrubbers in te spuiten met siliconenspray. Let op: je moet wel eerst de rubbers schoonmaken!

Door de vrieskou heeft de accu het ook zwaarder, laat op tijd je accu vermogen checken zodat je niet stil komt te staan deze winter.
Bij Cargym bent u altijd welkom voor vrijblijvend advies en een kopje koffie.

autogarage cargym nieuwegein winter
  • Facebook

 

Share This

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!